Paardenkastanje

bloeiende knop

Paardenkastanjemineermot

De paardenkastanje is een mooie, karakteristieke boom. Helaas wordt hij vaak geplaagd door de kastanjemineermot. Dat is een insect, die eitjes legt in de bladeren. De larven graven gangen in de bladeren (mijngangen dus) en dat zorgt ervoor dat de bladeren eerder verkleuren en zelfs afvallen. Op zich kan de boom er wel tegen, maar het verzwakt de boom wel omdat de bladeren minder energie leveren. Een zwakkere boom is gevoeliger voor andere ziektes, zoals de kastanjebloedingsziekte. Deze is helaas niet te behandelen, dus de boom gezond houden is belangrijk!
val

Kastanjemineermotval

Hoe kan die kastanjemineermot bestreden worden? Simpel, door te zorgen dat er minder eitjes gelegd worden. Dat kan door de vrouwtjes te verleiden om een val in te vliegen. Daarvoor gebruiken we een lokstof, een feromoon genaamd Cameraria ohridella (dat is de Latijnse naam voor paardenkastanjemineermot). In de val vinden de vrouwelijke motjes de uitgang niet meer en zullen ze verdrinken.
val

Bestellen

De kastanjemineermot kan bij mij besteld worden, compleet met lokstof. De val kost (eenmalig) €15, de lokstof €30 per jaar (5 ampullen). De eerste keer kom ik de val ophangen, daarna kunt u zelf de val om de 6 weken schoonmaken en de lokstof vervangen. Uiteraard kan ik dit ook voor u doen. Gebruik het contactformulier om uw wensen door te geven.

Voor meer informatie: mail mij of bel: 064 0000 476


Terug naar boven